Sitede aranacak metin :

 
   Ana Sayfa
   Yazılar
   Fıkralar
   Antolojim
   Sair Maho
   Mizahi Siirler
   Mizahi Yazılar
   Duvar Yazıları
   Ilginc Haberler
   Deyim Hikayeleri
   Faydalı Linkler
   Müzik



Google

ADI YÜZÜNDEN BU CAMİNİN CEMAATİ YOK


Muş'ta Taşo Mezarlığı'nda bulunan Son Durak Camisi'ne, isminden dolayı kimseler uğramaz oldu. Vatandaşlar, caminin ahireti anımsatan isminin değiştirilmesini istiyor. Camideki namazlara ise imamın dışında sadece bekçi katılıyor.

Taşo Mezarlığı'nda bulunan Son Durak Camisi'nde namaz kılacak cemaat aranıyor. Caminin adının "Son Durak" olması nedeniyle, vatandaşlar bu camide namaz kılmak istemiyorlar. Muş merkezde, mezarlıkta bulunan Son Durak Camisi'ne cemaat toplamak için, imam Fatih Pektaş, yoldan geçen arabaların ve vatandaşların önünü keserek, gelip camide namaz kılmalarını istiyor. İmam Pektaş, camideki namazlara sadece caminin bekçisi Enver Kandemir'in katıldığını söylüyor. Tek kişilik cemaatle namaz kılan imam Fatih Pektaş, insanların gelip camisinde namaz kılmalarını isteyerek, "Bu cami 2005 yılında yapıldı. İnsanlar gelip burada namaz kılmıyorlar. İnsanların burada namaz kılmaları için, namaz vakitlerinde yola çıkıyorum. Buradan geçen arabaların ve insanların önünü keserek, gelip camide namaz kılmalarını istiyorum. Burada beş vakit namazı, cami bekçisi ile beraber kılıyoruz. Artık insanların bu camiye de gelip namaz kılmalarını istiyorum. Caminin adının Son Durak olması nedeniyle, insanlar burada namaz kılmak istemiyorlar. Caminin adının 'Mezarlık Camisi' olarak değiştirilmesini istiyorlar" dedi.

"ADI BİZİ ÜRKÜTÜYOR"

Cami bekçisi Enver Kandemir de, isminden dolayı vatandaşların burada namaz kılmadığını belirterek, "Vatandaşlar, bu caminin adının mezarlık camisi olarak değiştirilmesini istiyorlar. Belediye buranın yolunu asfaltladı, burada her türlü imkân var; fakat bir türlü insanlar buraya gelip namaz kılmıyorlar" dedi. Vatandaşlardan Eser Tok, "Bu caminin adının Son Durak olması karşısında, yani adından dolayı burada namaz kılmak istemiyoruz. Cami çok güzel, her türlü imkânı var, yolları güzel, ancak bu caminin adının değiştirilmesi lazım" dedi. Yunus Sır ise, "Bu caminin adının Son Durak olması, bize ahireti hatırlatıyor. Herkesin günahı ve sevabı var. Ancak Son Durak adı doğrusu bizi biraz ürkütüyor" dedi.

Kategori » Ilginc Haberler


Mahmut Esat ERYILMAZ © Tüm Hakları saklıdır...