Sitede aranacak metin :

 
   Ana Sayfa
   Yazılar
   Fıkralar
   Antolojim
   Sair Maho
   Mizahi Siirler
   Mizahi Yazılar
   Duvar Yazıları
   Ilginc Haberler
   Deyim Hikayeleri
   Faydalı Linkler
   Müzik



Google

7 YILLIK SAHTE DOKTOR


Sahte diplomayla Türkiye'de çeşitli özel hastanelerde ve kliniklerde 7 yıldır kardiyolog olarak çalışan Murat Güneş sonunda yakayı ele verdi.
Esenyurt Jandarma Karakolu istihbarat ekipleri, aldıkları bir ihbarı değerlendirerek, Esenyurt'taki Özel Uğur Hastanesi'nde Kalp ve Damar Hastalıkları Uzmanı (Kardiyolog) olarak görev yapan Murat Güneş'i 'sahte' doktorluk yaptığı gerekçesiyle yakaladı. Yaklaşık 1.5 aydır hastanede görev yaptığı belirlenen Güneş'in, 1999 yılından beri Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki özel hastane ve kliniklerde hazırladığı sahte belgelerle işe girerek çalıştığı ortaya çıktı. Ankara Hacettepe Tıp Fakültesi'ni bitirdiğine ve uzmanlık eğitimini Çukurova Tıp Fakültesi'nde yaptığına ilişkin hazırladığı sahte belgeler sayesinde hastanelerde işe giren sahte doktor, son görev yaptığı özel hastanede yakayı ele verdi. Adana Özel Hacettepe Tıp Merkezi'nde sahte doktorluğa başlayan Murat Güneş, son olarak çalıştığı Esenyurt'taki özel hastanede, jandarma ekiplerince suçüstü yakalanarakgözaltına alındı.
CEZAEVİNE KONULDU
Esenyurt jandarma ekipleri tarafından yapılan sorgulamanın ardından Büyükçekmece Adliyesi'ne çıkarılan Güneş, 'sahtekârlık', 'resmi belgede tahribat' ve 'dolandırıcılık' suçlarından tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildi. Özel Uğur Hastanesi yetkilileri Murat Güneş'in verdikleri nöbetçi doktor ilanı üzerine başvurduğunu belirterek şunları anlattı:
EVRAKLARI GETİRMEDİ
"Biz gazeteye gece çalışması için nöbetçi doktor ilanı verdik. Bu ilanla bize geldi. İşe başladıktan sonra kendisinden diplomasını ve gerekli evrakları istedik. Evrakları getirmeyince şüphelendik. Esenyurt Jandarma Karakolu'na ihbar ettik. Jandarma gözaltına alıp sahte doktor olduğunu ortaya çıkardı." Sahte doktorun hastanelerde yaklaşık 7 yıldır kimsenin dikkatini çekmeden görev yapması, özel sağlık kuruluşlarındaki denetim boşluğunu da gözler önüne serdi.

10.01.2007 - Sabah

Kategori » Ilginc Haberler


Mahmut Esat ERYILMAZ © Tüm Hakları saklıdır...